blog

VJERUJ I BIT ĆE TI

Putem vjerovanja konstruiramo svoju realnost, vlastiti matrix.

Iznimno moćno, vjerovanja operiraju u našim životima, tijelima i neurologiji.

Vjerovanja šalju naređenja našoj neurologiji i mogu nas napraviti bolesnima ili zdravima. Ona utječu na našu biokemiju, probavu, imunitet i ostale funkcije tijela.

Instalirano vjerovanje funkcionira kao sastavni dio našeg percepcijskog sustava. Ono filtrira ono što vidimo i percipiramo, tada eliminiramo stvari koje se ne uklapaju u naša vjerovanja. 

Vjerovanja funkcioniraju kao kupole svjesnosti iznad i iza svakodnevnog razmišljanja i percepcije. Vidimo svijet u terminima vjerovanja.

Vjerovanja upravljaju našim ponašanjima i motivacijom, te nas motiviraju da se identificiramo s ponašanjem. (primjer: „Ja sam tip osobe koja dobro prihvaća kritiku.“)

Instalirano vjerovanje može spriječiti osobu da razmatra nove dokaze i nova vjerovanja. Ako netko propitkuje ili ugrožava nečiji software vjerovanja, velika je mogućnost da će se pojaviti jaki otpori.

Vjerovanjem konstruiramo naš unutarnji svijet ili matrix. Značenje ne postoji izvan nas u svijetu, ono egzistira jedino unutar uma, kada spojimo i povežemo ideje s iskustvima našeg primarnog stanja i naših stanja o stanjima.

Povezane objave
Budi u tijeku i pretplati se na novosti