blog

UTJECAJ NEVIDLJIVIH POLJA NA ŽIVOT

Polja su nešto što ne možemo vidjeti, ali možemo iskusiti njihov efekt.

Okruženi smo s bezbroj energetskih polja. Polja su nešto što ne možemo vidjeti, ali možemo iskusiti njihov efekt koji imaju na naše živote. Npr. gravitacijsko polje je svuda oko nas i itekako osjećamo njegovo djelovanje. Oko nas i u nama nalazi se i nebrojeno puno elektromagnetskih polja koja se nalaze u pozadini mnogih stvari koje uzimamo zdravo za gotovo. Elektromagnetska polja nositelji su različitih vibracija. Ne možemo ih vidjeti, ali ih konstantno iskušavamo, od radio valova, 3G do 5G mreža, do drugih elektromagnetskih polja. Poznati biolog Rupert Sheldrake polja opisuje kao „nematerijalne zone utjecaja“. Polja su prostor gdje postoji aktivnost i u kojem objekt utječu na druge objekte. Jedna od tih polja opisuje i sam Rupert Sheldrake kroz hipotezu „formalne uzročnosti“. Ova hipoteza naglašava da morfička polja imaju uzročnu ulogu u razvoju i odražavanju svih sistemskih formi, na svim razinama kompleksnosti.

Povijest biologije prati pokušaje biologa da pronađu objašnjenje rasta i formiranja otvorenih sustava (bilo koji sustav koji je u interakciji s okolinom; to može biti čovjek, životinja, biljke, kristali itd). Glavno pitanje na koje su biolozi pokušali pronaći odgovor je „što čini da bilo koje živo biće zauzima formu koju zauzima“? Kako npr. jedan hrast raste i ponaša se baš kao hrast, a ne kao bor? Potraga za odgovorom dovela je do sile koja svakom živom organizmu daje potencijal za razvoj i zauzimanje točno određene forme. Hipoteza „formalne uzorčnosti“ Ruperta Sheldrake-a usmjerava nas prema organizacijskom polju svake žive strukture i aktivnosti koju ima svaki organizam. To organizacijsko polje nazvano je morfičkim poljem. Tvorac tog imena je Rupert Shaldrake, biolog i vodeći stručnjak u razvoju ovog koncepta. Morfička polja su univerzalna banka podataka za sve organske i apstraktne forme. Vrlo često se koristi i naziv morfogenetička polja, a taj naziv u upotrebi je u biologiji okoliša još od 1920.

Morfičko polje je vrsta energije koja utječe na materiju i to na način da utječu na elementarne čestice materije (kvarkovi). U svemiru je sve izgrađeno od kvarkova što znači da morfička polja utječu na sve. Morfička polja postoje svuda, nalaze se u svakom od nas, prožimaju naš život, zrak oko nas. Po svojoj prirodi ona su temelj cjelokupnog svemira. Morfička polja organiziraju materiju u kompleksne strukture. Elementarne čestice koje formiraju atom ne čine to slučajno, one su privučene jedne drugoj stvarajući točno određenu kombinaciju pod utjecajem morfičkog polja u procesu koji se naziva morfičkom rezonancom. Sve to vodi prema zaključku da postoji komunikacija između čestica koju omogućuje morfičko polje. Ta komunikacija ne ovisi o udaljenosti. Kada bi pronašli način kako kontrolirati morfičko polje mogli bi kontrolirati svaku česticu što znači da bi mogli kontrolirati materiju koja je satkana od tih čestica, no ipak, do danas ne postoji znanje o toj kontroli.

Na neka morfička polja može se utjecati direktno putem živih organizama, to uključuje i ljude. Takva polja nazivaju se morfogenetičkim poljima. Ona su kombinacija morfičkog i genetičkog. Ona su odgovorna za organiziranje ponašanja. Također, ona u sebi sadrže i memoriju. Ono što se je dogodilo bilo kojoj čestici mogu prizvati i ostale čestice te biti pod utjecajem te memorije. Upravo to može objasniti zašto neki ljudi vjeruju da su se reinkarnirali te s lakoćom i velikom preciznosti mogu se prisjetiti događaja iz „prošlih života“, događaja o kojim nemaju nikakvo znanje na konvencionalan način.

Implikacije morfogenetičkih polja i memorije su ogromne. Kada bi imali mogućnost pristupiti bazi informacija koje se nalaze u morfogenetičkom polju, kada bi znali što se je dogodilo u prošlosti, mogli bi pronaći i obrazac za budućnost. To nam jako dobro pokazuje povijest u kojoj se događaji ciklički ponavljaju. Također možemo na taj način i predvidjeti budućnost klime temeljem klimatske statistike iz prošlosti. To meteorolozi i rade. Sva ljudska iskustva pohranjena su u nečijem morfičkom polju. Svaka vaša akcija, svaka misao koju ste ikad imali, svaka odluka koju ste ikad donijeli pohranjena je u vašem morfičkom polju. S tako gigantskom bazom podataka moguće je predvidjeti ishode svake situacije s vrlo velikim stupnjem izvjesnosti.

Činjenica je da se ta polja ponašaju pod utjecajem organske tvari, a kako je i čovjek organsko biće moguće je ako posjedujete znanje (možete ga naučiti u Tranceframing školi) upravljati tim poljima.

Iako je ovaj koncept za mnoge ljude „mind blowing“ i mnogi ga zbog svoje ograničene percepcije ne mogu prihvatiti, moderna fizika sve to i dokazuje. Kvantna fizika dokazala je da elektron postoji u svim potencijalnim stanjima simultano. To znači da svaka čestica koja čini bilo koga od nas i sve ostalo postoji u vama, drugima i svemu ostalom i to u isto vrijeme.

Povezane objave
Budi u tijeku i pretplati se na novosti