blog

EVOLUCIJA DUŠE I SILE KARME

Kada zakoračite na put evolucije svoje duše onda unaprijed determinirana sudbina počinje se mijenjati. U vaš život tada ulazi božansko, a ono je jače od moći karme. Naučite više.

Svaka akcija donosi posljedice, akcija obuhvaća i riječi i misli jer i one imaju energiju koja se suptilno emitira i ta energija se također vraća. Posljedice akcija mogu uslijediti odmah, za mjesec, za dvadeset godina ili u nekom drugom utjelovljenju. Karma obuhvaća sve akcije koje smo napravili u svojem životu i njihove posljedice. Te posljedice određuju kako će netko kao duša postojati u životu i u kojoj kvantnoj realnosti će se ponovno utjeloviti. Iako naše akcije uvijek imaju posljedice, naš um nema kapacitet razumjeti koje će one biti niti koji će biti ishod. Ono što naš um može je razumjeti taj mehanizam i svjesno i odgovorno ga primjenjivati. Nitko ne može poreći da ono što sada iskušavamo u životu je posljedica nečega što se je dogodilo u prošlosti. Ono što se događa sada, utjecati će na našu budućnost. Akcije su neprekinuti lanac koji nije samo vezan za ovaj život, već i za mnoge druge kvantne realnosti u kojima je naša duša bila utjelovljena. Svaka duša rođena je u ovom tijelu, ovim okolnostima, ovoj obitelji zbog svojih akcija u prošlosti, a o postojećim akcijama ovisi i njezina budućnost.

Svaki čovjek ima svoj put koji se temelji na njegovoj karmi. Svojim odlukama određujemo stanje svijesti i upravo na taj način taj put možemo promijeniti. Ako to ne napravimo onda mu ne možemo pobjeći; karma će nam uvijek donijeti točno određene situacije. Te situacije same po sebi nisu niti dobre niti loše. Ono što je bitno je kako reagiramo na njih, a to ovisi o stanju svijesti. Upravo stanje naše svijesti mijenja našu karmu. Karma će na putu uvijek stvarati niz iskušenja, niti jedan čovjek to ne može izbjeći, no upravo u tim iskušenjima se događa razvoj i učenje. Sve dok ne naučimo i u situaciji ne reagiramo ispravno (u skladu s prirodnim zakonom) problem neće nestati. Sve što se u životu događa, događa se na temelju karme, ništa se ne događa slučajno. Lekcije koje dobivamo uvijek možemo izdržati. Sve to događa se onda kada je vrijeme, a mi sve što možemo je pričekati to vrijeme. Sve ima svoje vrijeme.

Tijekom života svaki čovjek ima priliku proći putem evolucije svoje duše. Taj put je povezan s razvojem njegovih inteligencija. Te inteligencije razvijaju se kroz učenje, vježbu i proces kreiranja. Evolucija podrazumijeva i prolazak kroz krize. Da bi se uvećala vibracija i prešlo na višu razinu postojanja moramo prethodno odbaciti staru strukturu i zakoračiti u stanje „relativnog kaosa“. Ta razdoblja manifestiraju se kao osjećaj nesigurnosti, nepovjerenja. No, to je potpuno prirodna faza i ne može se izbjeći. Biti na putu evolucije podrazumijeva konstantan razvoj, učenje, promjene, poboljšanja. One nisu cilj same po sebi već predstavljaju funkciju stvaranja stabilnosti i uvećanja kapaciteta kako bi se ostvario cilj tog putovanja. Život je promjena i temeljem toga svijet se stalno mijenja. Da bi ostali stabilni u njemu moramo se neprestano usavršavati, učiti i djelovati. Tijek karme određuju programi tj. skup onoga što nismo uzemljili. Sve to utisnuto je u nesvjesno. Bez suočavanja s njima, iscjeljenje i evolucija postaju nemoguća misija.

Tijekom putovanja kroz mnoge kvantne realnosti duša je nakupila puno programa; dobrih i onih na bazi ignorancije, krivih akcija, boli i patnje. Evolucija duše znači suočiti se sa svime tim. Neuzemljena karma stvara jaku unutarnju napetost, osjećaj frustracije, nerazumijevanje prirodnog zakona, ignoranciju te odvojenost od objektivne realnosti.

Kada netko zakorači na put evolucije duše, onda unaprijed determinirana sudbina počinje se mijenjati. U život čovjeka tada ulazi božansko, a ono je jače od moći karme. To stanje se naziva stanje „nishkam karme“ (bez karme). U tom stanju, sudbina postaje izbor božanskoga koje za čovjeka tada određuje budućnost. Niti božansko, niti karma, ne djeluju na način koji je racionalan. Djeluju izvan okvira našeg uma, zato je njihovo djelovanje potpuni misterij.

Svu energiju koju čovjek unese u karmu (misli, emocije, govor, akcije) sudjeluju u stvaranju karme. Sve to dovodi do mnogih vanjskih i unutarnjih posljedica. One utječu na tijek različitih sila koje će uvijek, prije ili kasnije, vratiti se onima koji su ih stvorili. To uključuje i neiskazane misli i emocije, one isto djeluju kao sile i stvaraju posljedice. Kada netko seriozno uđe u proces rada na sebi počinje spoznavati igru tih nevidljivih sila i to kako generiraju različite događaje te utječu na ljude, potpuno nesvjesno. Radeći na sebi počinjemo te unutarnje sile osvještavati. Na taj način možemo ih kontrolirati i koristiti.

Karma predstavlja odgovornost za ono što je duša činila u ovom životu, ali i u kvantnim realnostima u kojima je prije živjela. To se ne odnosi samo na individualnu već i na grupnu dušu. Grupna duša je suma individualnih duša koje su povezane u polju zajednice. Svaka zajednica ima svoj „egregor“(nefizička energetska struktura koja proizlazi iz kolektivne svijesti grupe ljudi). To je zbirka individualnih ljudskih polja koja tvore zajednicu. Stoga, i svaka zajednica ima svoju karmu. To znači da čovjek ne mora uzemljavati samo svoje programe, već i programe zajednice. To ne obuhvaća samo obitelj, već i narod i čovječanstvo.

„Čišćenje karme“ ovisi o tome je li čovjek i u kojoj mjeri je spreman preuzeti odgovornost za svoj život. Ako od toga bježi ili odgovornost prebacuje na nekog drugog, proces „čišćenja karme“ neće se dogoditi.

Karma nije stvorena kako bi nam oduzela snagu i mogućnosti. Ona je vodilja evolucije duše. Ipak, većina ljudi nema znanje o karmi i ne može razumjeti moć i snagu koju ona može dati. Karmički obrasci u osnovi imaju jedan cilj, a to je da nas obavijeste da smo odstupili od svoje božanske prirode i da smo se odvojili od svoje duše. Svaki puta kada se suočimo s nekim životnim problemom pažnju treba usmjeriti na karmičke obrasce, raditi na njihovom iscjeljenju. Na taj način, malo po malo, usklađujemo se sa svojom božanskom prirodom te dopuštamo božanskom da ispuni naš život.

Povezane objave
Budi u tijeku i pretplati se na novosti